Ντ. Τραμπ: «Σκασίλα μου» για την Apple

Κόσμος

Ντ. Τραμπ: «Σκασίλα μου» για την Apple, ας έφτιαχνε τα τηλέφωνα της στις ΗΠΑ!

«Φτιάχνουμε πολλά εξαρτήματα στις ΗΠΑ, απλά συναρμολογούμε στην Κίνα» ανακοίνωσε η Apple, παίρνοντας αποστάσεις από τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Μπορεί η Apple να ανέκαμψε λίγο από το «στραπάτσο» των προηγούμενων ημερών, όμως αυτό δεν ήταν κάτι άλλο από αντίδραση της αγοράς και σίγουρα δεν σημαίνει πως η Apple έλυσε ως δια μαγείας τα προβλήματα που την έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

Θέση για την υπόθεση της Apple πήρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε πως το πρόβλημα της Apple δεν τον απασχολεί, καθώς η εταιρεία έχει επιλέξει να κατασκευάζει τα τηλέφωνα της στην Κίνα.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο ο μόνος που ωφελείται από τις δραστηριότητες της Apple είναι η Κίνα ενώ από την άλλη εξέφρασε την σιγουριά του για το μέλλον της εταιρείας.

«H Apple είχε φτάσει σε πολύ μεγάλη αξία και θα είναι εντάξει, είναι μια μεγάλη εταιρεία και θα ξεπεράσει τα προβλήματα της», είπε σε δημοσιογράφους σε ένα συνέδριο στο Rose Garden του Λευκού Οίκου χθες.

Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των μετοχών της Apple το τελευταίο διάστημα ο Ντ. Τραμπ μίλησε για αύξηση «εκατοντάδες τοις εκατό» από τότε που ανέλαβε πρόεδρος, κάτι που όμως ήταν λάθος, καθώς επί προεδρίας του η μετοχή της Apple έχει αυξηθεί μόλις 18,5%.

Όπως δήλωσε ο Τραμπ, δεν ανησυχεί για την επίδραση της Apple στην αμερικανική οικονομία, καθώς η εταιρεία έχει επιλέξει να φτιάχνει τα προϊόντα της στην Κίνα, μια δήλωση που όμως αμφισβητείται έντονα από την ίδια την εταιρεία.

«Είπα στον Τιμ Κουκ, ο οποίος είναι φίλος μου και μου αρέσει πολύ, να φέρει την κατασκευή των smartphones της εταιρείας στις ΗΠΑ. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος δικαιούχος των εσόδων της Apple, πιο πολύ από τις ΗΠΑ, επειδή τα φτιάχνουν κυρίως στην Κίνα» Αpό την μεριά του ο Τιμ Κουκ σε δηλώσεις του στο MSNBC ότι πολλά από τα εξαρτήματα που περιέχονται στα iPhone και τα άλλα προϊόντα της εταιρείας φτιάχνονται στις ΗΠΑ παρόλο που συναρμολογούνται στην Κίνα.

«Υπάρχουν εξαρτήματα του iPhone που φτιάχνονται στην Αμερική» δήλωσε ο Τιμ Κουκ και συνέχισε «αυτό που πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, είναι απλά μια παρανόηση, γιατί βλέπουν απλά το που συναρμολογείται, όχι που έχουν φτιαχτεί τα εξαρτήματα που το απαρτίζουν.

Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, κάποια πράγματα φτιάχνονται σε μια χώρα και άλλα σε άλλη, υπάρχουν πολλές συνιστώσες, μετά τα συναρμολογείς όλα μαζί κάπου αλλού και το προϊόν κυκλοφορεί σε όλο τον πλανήτη. Έτσι λειτουργεί το παγκόσμιο σύστημα» κατέληξε ο Τιμ Κουκ.

Από την μεριά του ο Ντ. Τραμπ επαίνεσε την Apple για την επένδυση 350 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, εννοώντας μάλλον στην ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα επαναπατρίσει τα ταμειακά διαθέσιμα της στα επόμενα πέντε χρόνια, χωρίς όμως να  έχει ανακοινώσει σε τι και αν θα τα επενδύσει. Η μόνη επίσημα ανακοινωμένη επένδυση της Apple είναι το 1 δισ. δολάρια που θα χρησιμοποιήσει για την δημιουργία μιας νέας πανεπιστημιούπολης στο ‘Ωστιν του Τέξας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *