Πατέρας σκότωσε την 3 ετών κόρη του

Κόσμος

Πατέρας σκότωσε την 3 ετών κόρη του και αυτοκτόνησε γιατί δεν ήθελε να αφήσει την επιμέλειά της στην πρώην γυναίκα του

 

Ένας καθηγητής από τη Φλόριντα, ο οποίος σκότωσε την 3 ετών κόρη του και έπειτα αυτοκτόνησε, άφησε ένα σημείωμα στην εν διαστάσει σύζυγό του που λύνει το μυστήριο των φρικτών πράξεών του.

“Δεν μπορούσα να φανταστώ πως η κόρη μου κι εγώ θα ζούσαμε χώρια για το υπόλοιπο της ζωής μας,” έγραψε ο Ayhan Aytes στο σημείωμα που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του.

Το σημείωμα βρέθηκε στις 10 Δεκεμβρίου, όταν η αστυνομία διεξήγαγε έλεγχο στο σπίτι του Aytes στο Temple Terrace της Φλόριντα.

Όταν οι αξιωματικοί έφτασαν στον πρώτο όροφο του σπιτιού του Aytes, τον βρήκαν κρεμασμένο από ένα δοκάρι στην πίσω βεράντα και την κόρη του νεκρή στο κρεβάτι της, σύμφωνα με το Tampa Bay Times.

Μία έρευνα της αστυνομίας χαρακτήρισε την εξασέλιδη επιστολή κρίσιμη, αφού σ’ αυτήν περιλαμβάνονται θέματα επιμέλειας, διαζυγίου και διαχωρισμού περιουσιακών στοιχείων μεταξύ του Ayhan και της συζύγου του, Laurel Friedman.

Ο έλεγχος της αστυνομίας ξεκίνησε όταν η 38χρονη μητέρα της Ela, η οποία ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της, δήλωσε ότι δεν είχε ακούσει νέα τους για μέρες.

Η Friedman δήλωσε ότι είχαν διαμάχες με τον 48χρονο Ayhan για την επιμέλεια της Ela.

Το ζεύγος υπέβαλε αίτηση διαζυγίου τον Ιανουάριο και αποφάσισε να μοιραστεί την επιμέλεια της Ela.

H Friedman ανησυχούσε ολοένα και περισσότερο ότι ο πρώην σύζυγός της θα έπαιρνε το παιδί στην πατρίδα του, την Τουρκία, επειδή δεν έπαιρνε το παιδί πίσω σ΄εκείνη μετά τις προγραμματισμένες επισκέψεις του.

Τον Σεπτέμβριο, ένας δικαστής ενέκρινε το αίτημα της Friedman να εμποδίσει τον Aytes να πάρει την Ela στην Τουρκία για να επισκεφτεί την οικογένειά του.

Ο Aytes ήταν μόνιμος κάτοικος των Ηνωμένων Πολιτειών και κάτοχος πράσινης κάρτας.

Ο δικαστής συμφώνησε με την Friedman ότι η Ela κινδύνευε να απαχθεί από τον πατέρα της, ο οποίος αρνήθηκε ότι σχεδίαζε να μείνει μόνιμα στην Τουρκία με την κόρη του.

Ο Aytes ισχυρίστηκε ότι απλά ήθελε να πάρει την Ela στην Τουρκία για να επισκεφτούν τη μητέρα του.

Στις 5 Δεκεμβρίου, ο Aytes είχε προγραμματίσει να πάρει την Ela στο σχολείο, αλλά δεν το έκανε, με αποτέλεσμα η Friedman να καταθέσει έκτακτη αίτηση στο δικαστήριο.

Η κατάσταση της ψυχικής υγείας του Aytes άρχισε να δείχνει άσχημα σημάδια, αφού η συμπεριφορά του ήταν όλο και πιο ασταθής.

Η Friedman έστειλε μήνυμα στον Aytes λέγοντάς του ότι ήταν η σειρά της να περάσει χρόνο με την κόρη τους.

Ο Aytes απάντησε προειδοποιώντας την Friedman να μην τον «πιέζει πολύ».

Ο Aytes αποφάσισε ότι θα κρατήσει εκείνος την Ela μέχρι να ληφθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την επιμέλειά της.

Ωστόσο, ένας αστυνομικός που είχε αναλάβει την υπόθεση του δήλωσε ότι ο Aytes δεν είχε το δικαίωμα να απαγορεύσει στην Friedman να δει την Ela.

Η Friedman κατηγόρησε τον Aytes μέσω του δικηγόρου της και ζήτησε από τον δικαστή να αναγκάσει τον Aytes να της επιτρέψει άμεσα να δει την Ela.

Την επόμενη μέρα, στις 6 Δεκεμβρίου, η Friedman και ο Aytes μίλησαν τηλεφωνικώς για τελευταία φορά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τέσσερις μέρες αργότερα, ο Friedman κάλεσε την αστυνομία αφού δεν είχε μιλήσει με τον σύζυγό της για μέρες.

Οι αξιωματικοί εισέβαλαν στο σπίτι του όπου βρήκαν τα άψυχα σώματα του Aytes και της Ela.

Ο Aytes βρέθηκε κρεμασμένος από ένα δοκάρι της πίσω βεράντας. Είχε μια πλαστική τσάντα πάνω από το κεφάλι του και ένα λεπτό πράσινο σχοινί γύρω από το λαιμό του, σύμφωνα με τη δήλωση της αστυνομίας.

Το άψυχο σώμα της Ela βρέθηκε στο κρεβάτι του υπνοδωματίου της.

Τα έγγραφα της αστυνομίας δεν αναφέρουν σημάδια τραυματισμού στο σώμα του κοριτσιού.

“Ο πατέρας αρνήθηκε να επιστρέψει το ανήλικο παιδί και η επιμονή του είχε ταράξει τη ζωή της μητέρας,” ανέφερε η Tampa Bay Times.

“Η ψυχική υγεία του πατέρα είχε κλονιστεί και η συμπεριφορά του γινόταν όλο και πιο απρόβλεπτη και ασταθής.”

Τα αρχεία της αστυνομίας δείχνουν ότι οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του οκτώ φορές τα τελευταία δύο χρόνια.

“Το σύστημα απέτυχε με τον πιο τραγικό τρόπο, ακόμα κι όταν ο δικηγόρος μου και εγώ κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της Ela,” είπε η Friedman.

ΠΗΓΗ diaforetiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *