Όροι Καμμένου για το «διαζύγιο»

Ελλάδα Πολιτική

Όροι Καμμένου για το «διαζύγιο»

 

«Δεν τελώ υπο παραίτηση» είπε το πρωί της Παρασκευής ο Πάνος Καμμένος ,στην επιτροπή Εθνικής Αμυνας της Βουλής για να γράψει στο twitter λίγες ώρες μετά πως δεν θέτει ζήτημα εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες κήρυττε ανένδοτο αγώνα, προανήγγειλε την αποχώρησή του από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και από την κυβερνητική πλειοψηφία προκειμένου με τον τρόπο αυτό να εμποδίσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την εκχώρηση του όρου «Μακεδονία» στην γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ο αρχηγός των ΑΝΕΛ προσανατολίζεται να θέσει στον πρωθυπουργό τους όρους του βελούδινου διαζυγίου που δεν εγείρουν ζήτημα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση και παράλληλα εξασφαλίζουν στον Πάνο Καμμένο την διατήρηση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας που τελεί υπο διάλυση.

Στενοί συνεργάτες του προέδρου των ΑΝΕΛ εκτιμούν ότι το πολυθρύλητο ραντεβού των Τσίπρα – Καμμένου θα γίνει μετά την έλευση στην χώρα μας των τελικών συνταγματικών κειμένων που κύρωσε η κυβέρνηση Ζάεφ και μετά την κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Βουλή των Ελλήνων.

Στην συνάντηση αυτή ο Πάνος Καμμένος θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει από την κυβέρνηση τους υπουργούς που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και μπήκαν στο υπουργικό συμβούλιο έπειτα από εισήγηση του κ. Καμμένου. Εάν ο Αλέξης Τσίπρας αποδεχθεί την εισήγηση αυτή, τα δύο κόμματα θα οδηγηθούν σε συναινετικό διαζύγιο.Εάν ο πρωθυπουργός διατηρήσει στο υπουργικό συμβούλιο τους αντάρτες από τους ΑΝΕΛ, ο υπουργός Άμυνας είναι έτοιμος να προχωρήσει σε πολιτική σύγκρουση. «Αν δεν το δεχθεί ο Τσίπρας θα πάμε σε ρήξη» λέει συνεργάτης του Πάνου Καμμένου.Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές πως ο Πάνος Καμμένος φαίνεται σαν να κινείται σε μια πιο ήπια γραμμή, προετοιμάζοντας την μεταστροφή του στη γραμμή του βελούδινου διαζυγίου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή: www.protothema.gr

 

1 σκέψη στο “Όροι Καμμένου για το «διαζύγιο»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *