Η ιστορία της μικρής Περσεφόνης που χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας

Ελλάδα ΙατρικάΜιλώντας με συγγενικό πρόσωπο της μικρής Περσεφόνης, μας διηγήθηκε την περιπέτεια του μικρου κοριτσιού με ελπίδα στην φωνή.

Διαβάστε παρακάτω το πως ξεκίνησε η περιπέτεια της Περσεφόνης και πως οι γονείς αντιλήφθηκαν την κατάσταση του παιδιού.

» Η Περσεφόνη γενήθηκε το 2011 στην Αμερική οπου και ζει μέχρι και σήμερα. Καταγεται απο το Τρύγονα του Πλωμαρίου της Λέσβου.

 Η μικρή ήταν πολύ ζωηρή και στην ηλικία των 3 ετών, καθως έπαιζε και χοροπηδούσε στον καναπέ, οι γονείς της παρατηρήσανε οτι τα πόδια της μελανιάζανε. Το μελάνιασμα κρατούσε για αρκετό καιρό.

Αυτό συνέβει μετά απο μια ίωση που είχε περάσει η μικρή και της είχε χορηγηθεί αντιβίωση.

Οι γονείς έκαναν εξετάσεις στο παιδί, και έτσι έμαθαν οτι το παιδί πάσχει απο Απλαστική Αναιμία.

Η μικρή υποβλήθηκε σε θεραπέια για 4 χρόνια ωστόσο επειδή η ασθένεια της ήταν βαριας μορφής δεν πέτυχε.Η Περσεφόνη πλέον έχει σταματήσει τη θεραπεία της και πρέπει να περιμένει 6 μήνες ώστε να μπορεί να γίνει η μεταμόσχευση.

Το παιδί ειναι ενα καθόλα φυσιολογικό, όμως την συγκεκριμένη περίοδο και λόγω της εξαρσης της γρίπης αποφευγουν οι γονεις να την στείλουν στο σχολείο καθως ειναι πολυ επηρεπης στο να αρρωστήσει. Μια απλη ίωση μπορει να την στείλει στο νοσοκομείο.»

Η διαδικασία είναι ακίνδυνη και ανώδυνη. Η ανταπόκριση πανελλαδικά είναι μεγάλη μέχρι στιγμής, αλλά δεν έχει βρεθεί κάποιος συμβατός δότης. Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου στον αριθμό 2252031111.

Για την Χίο 2271350100.

Για την υπόλοιπη Ελλάδα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο “Όραμα Ελπίδας” στο τηλέφωνο 2107775615-6 και να ενημερωθείτε για τα κατα τόπους κέντρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *